Taller de representació no-cartogràfica a la Festa del Grafisme de Portbou 2018

Leve Projects Festa del Grafisme Mapa il·lustrat: La Floresta Territori

Un dia Portbou es va despertar obsolet. Europa va dissoldre el concepte de frontera i la localitat va perdre el seu sentit principal. L’estació, de dimensions similars a les de tot el poble, els centenars de famílies de guàrdies civils, l’intens tràfic de licors, tabacs i torrons amb els francesos, etc., els refugiats rojos creuant la muntanya per fugir del país, dormint a la platja, el suïcidi de Walter Benjamin, etc., tot això succeïa a Portbou perquè era un lloc de frontera.

 

Proposem cinc dies per rastrejar aquestes vivències, avui invisibles però presents. Una setmana de derives pel territori, de reconstruir històries i de dibuixar. Elaborarem un mapa de Portbou que rescatarà el gènere de les representacions no-cartogràfiques del món, que no pretenen ser científiques –ni tan sols útils– sinó narrar què succeeix o va succeir en un territori.

 

El plànol resultant serà cremat a la platja la nit del dissabte de la Festa del Grafisme.

Articles Relacionats