“Topografies del sensellarisme”, Premi ADI CULTURA 2018

Leve Projects Pis Zero d’Arrels Fundació Escola Taller “La Troballa” HoteLess. Assaig d’una nova tipologia

L’idil·li entre Arrels i el disseny segueix donant-nos alegries. Ahir, “Topografies del sensellarisme” va guanyar ex-aequo el Premi ADI Cultura 2018 del FAD.

 

ADI Fad és l’associació de dissenyadors industrials del país i porta des del 1976 convocant uns guardons que premien els millors projectes de l’any.

 

“Topografies del sensellarisme” ha estat inclòs dins de la categoria ADI Cultura que té com a objectiu promoure el reconeixement públic dels projectes que contribueixen al foment social i cultural del disseny.

 

No són uns premis on els projectes es presentin, sinó que és el jurat qui fa la selecció i precisament han considerat que el projecte més significatiu que s’ha produït al país des del 2016 són les accions de disseny realitzades i per realitzar a l’entorn del món Arrels.

 

Felicitats a tots!

 

 

TOPOGRAFIES DEL SENSELLARISME

 

El projecte “Topografies del sensellarisme” reuneix un seguit de pràctiques de disseny en què la noció de procés és fonamental. Coaprenentatges fets juntament amb la Fundació Arrels al voltant de les seves geografies disperses, que apuntalen la seva visió innovadora sobre l’atenció a les persones sense sostre.

 

Arrels no actua des de la condescendència o el proteccionisme sinó des del coaprenentatge. Aquest posicionament fonamentat en formes de pràctica col·laborativa ha determinat des d’un principi la nostra manera de treballar els projectes de disseny que hem desenvolupat amb ells. Per tal d’acomplir amb aquest programa de suport i atenció, Arrels ha dissenyat unes geografies d’atenció en forma de centre de dia, residència, centre ocupacional, pisos compartits o individuals. Uns serveis nodals que busquen oferir solucions a les necessitats del dia a dia de les persones que viuen al carrer. A aquests serveis s’han afegit un taller ocupacional i una nova tipologia d’apartament de baixa exigència.

Compartir Article: ·

Paraules Relacionades: ,

Articles Relacionats