Exposició de treballs dels estudiants d’ETSAV sobre models d’habitatge alternatius a La Floresta.

Leve Projects

L’exposició “El Bosc Habitat” recull els treballs que els estudiants de l’Escola d’Arquitectura del Vallès han elaborat acompanyant el treball de la Comissió d’Habitatge del Consell de Barri de La Floresta d’aquests darrers mesos. L’exposició té lloc al Centre Social i Sanitari de La Floresta i es podrà veure al llarg d’aquest mes de juny i juliol.
El projectes exposats, representen altres punts de vista, noves estratègies i incipients formalitzacions que tenen per intenció ampliar la discussió sobre els models i les possibles solucions al tema de l’habitatge, en particular, i sobre el model de barri, en general.

Inauguració de l’exposició. 12 de juny.

Tots els projectes que aquí es presenten són assajos. No pretenen mostrar-se com projectes acabats sinó com a estratègies, com a investigacions sobre alguna de les premisses que ens interessen i que ens han ocupat a classe i al barri. Quins són els formats habitacionals que ens calen? Quines activitats són compatibles amb l’habitatge? On és el límit entre equipament i residència? Quina responsabilitat es té si es construeix en un barri de bosc? I en parcel·les que avui són bosc? Quina densitat li convé al barri? És la construcció la resposta? Com revertim la ineficiència energètica? I un llarg de preguntes que aquí, trenta estudiants, han mirat de respondre de la manera que els hi és pròpia. 

Algunes de les propostes que s’exposen estan emplaçades en parcel·les ja programades com habitatge, d’altres sobre parcel·les que avui són equipament i d’altres exploren permutes i intercanvis sobre el propi planejament per fer-nos veure nous escenaris.

Presentació i visita guiada dels projectes.

El conjunt d’aquests treballs i la feina d’aquests darrers anys de la Comissió s’han convertit en el punt de patida de l’Observatori-Laboratori de l’Habitatge a La Floresta (OLHAF). Un espai de treball que veïns, Ajuntament i Escola d’Arquitectura hem decidit posar en marxa per revertir al barri, aquest coneixement i desig.

 

Ara fa un any, amb un altre grup d’estudiants vàrem poder fer aquesta presentació a la mateixa estació. Un conveni amb FGC i l’Escola ens va permetre deixar exposats els treballs un temps i programar visites guiades, pels propis estudiants, per aquells veïns interessats en saber més. Ho volem repetir. 

 

Compartir Article: ·