La Floresta,

Cartografies de Portbou a la Festa del Grafisme 2018

L’onzena edició de la Festa del Grafisme (Portbou) s’articula al voltant de diversos tallers impartits per rellevants professionals del món del disseny, la comunicació visual i l’arquitectura, als quals s’ha donat llibertat per experimentar, proposar, investigar i crear propostes i continguts d’acord amb la línia de pensament de la Festa. Una estada de cinc dies de durada per a propiciar resultats interessants, innovadors i potents; per promoure una relació estreta i propera tant amb els tutors del taller com amb els participants. Una oportunitat tant a nivell personal com professional per demostrar responsabilitat social, política i personal sense deixar d’aprendre, créixer i jugar de la mà de Curro Claret (Dins i fora), Anthony Burrill (Say something!), Bendita Gloria (Sí!, No!) i Leve Projects (Cartografies de Portbou).

 

Cartografies de Portbou

Un dia Portbou va despertar obsolet: Europa va dissoldre el concepte de frontera i aquesta localitat va perdre el seu sentit. L’estació, de dimensions similars a les de tot el poble, les 300 famílies de guàrdies civils, el tràfic de licors, tabacs i torrons amb els francesos… els refugiats –“los rojos”– fugint del país, dormint a la platja, el suïcidi de Walter Benjamin… tot això succeïa a Portbou perquè era un lloc de frontera.

Proposem cinc dies per rastrejar totes aquestes històries, avui invisibles. Una setmana de practicar derives pel territori i construir històries, a través de caminar, de veure cinema conjuntament o de rememorar l’esperit del desaparegut festival SURPAS, de cultura lliure i popular. Al llarg de tota la setmana, elaborarem una cartografia fantasma de Portbou, que rescatarà el gènere de cartografies d’“allò viscut” que fusionaven la representació científica amb la representació experiencial. El plànol resultant serà cremat a la platja la nit del dissabte de la Festa del Grafisme.

Llegir MésLlegir Menys
Data d'Inici 10/09/2018
Data Final 15/09/2018
Títol Cartografies de Portbou a la Festa del Grafisme 2018
Missió Taller de cartografies
Tipologia Docència
Emplaçament Portbou, Girona
Promotor Festa del Grafisme
Arquitectes Francesc Pla, Eva Serrats

Articles Relacionats