La Floresta,

Festa del Grafisme

La Festa del Grafisme, organitzada per un actiu col·lectiu de dissenyadors gràfics, defensa una mirada serena i lenta sobre el disseny gràfic, la combinació de l’experimentació amb l’experiència lúdica, i el vincle amb la petita i tranquil·la vila de Portbou, transfronterera com el disseny. Entenent que el format tradicional de la conferència ha quedat obsolet en l’era global on tot està a la xarxa, la Festa explora noves formes de presentació del treball del dissenyador gràfic i formula un nou format de conferència: l’“Experiència”. Es tracta d’un format d’encontre que trenca barreres i genera proximitat entre els conferenciants i el públic, congregat en grups reduïts per propiciar el diàleg i la comunicació, i descobreix espais singulars on compartir experiències personals, professionals, de disseny i de vida.

La Festa va néixer com un espai exclusiu per a dissenyadors gràfics. L’any 2016 es va proposar una edició singular com a reacció al caire endogàmic de les relacions professionals entre els dissenyadors gràfics, obrint la mirada fora d’aquesta disciplina i interessant-se en les maneres de fer i de pensar pròpies d’altres professions: escriptors que fan crítiques, fotògrafs que escriuen llibres, arquitectes que filmen, dissenyadors industrials molt particulars, etc.

Des d’un punt inicial de trobada, els conferenciants-xamans porten els participants al lloc on es desenvolupa l’experiència. Els projectes de l’estudi, d’escala, format i temàtica diversa, es despleguen davant del públic a través de dispositius reversibles propis de la posada en escena de titellaires i marxants. Els materials surten de la furgoneta Westfalia, centre de gravetat i fons de l’escena, i es projecten escenogràficament cap al públic.

Data d'Inici 27/09/2016
Data Final 01/10/2016
Títol Festa del Grafisme
Missió Instal·lació
Tipologia Esdeveniment
Emplaçament Portbou, Girona
Superfície 5 m2
Promotor Festa del Grafisme
Arquitectes Francesc Pla, Eva Serrats

Articles Relacionats

Festa del Grafisme, una experiència transfronterera

  La Festa del Grafisme, organitzada per un actiu col·lectiu de dissenyadors gràfics, defensa una mirada serena i lenta sobre el disseny gràfic, la combinació de l’experimentació amb l’experiència lúdica, i el vincle amb la petita i tranquil·la vila de Portbou, transfronterera com el disseny.     Entenent que el format tradicional de la conferència... Read more »