La Floresta,

Mapa il·lustrat: La Floresta Territori

La Floresta va néixer, fa cent anys, com una ciutat jardí, és a dir, com un indret on viure en contacte amb la natura. Amb els anys, el creixement urbà de la plana ha acorralat La Floresta en una frontera que divideix el món urbà del món natural. Però aquest límit no és real: La Floresta és justament un territori de convivència entre la ciutat i el bosc, entre les persones i el seu entorn. Això mereix ser posat en valor.

Proposem elaborar el primer mapa il·lustrat de la vida a La Floresta: un dibuix a escala que ens permeti descobrir la història del nostre entorn com el lloc d’encontre entre la plana i la muntanya, l’activitat humana i la natura.

La imatge representarà tot el territori habitat i els seus voltants naturals, i es concep per a il·lustrar el Mapa Interactiu de La Floresta que s’està preparant amb motiu del seu centenari. La il·lustració complementarà les informacions històriques i naturals del mapa interactiu dibuixant un pont entre el passat i la vida actual a La Floresta. Una il·lustració, per tant, en la qual sentir-nos representats, i que, com a imatge digitalitzada, podrem utilitzar en diferents suports al llarg del temps.

Data d'Inici 2018
Data Final 2018
Títol Mapa il·lustrat: La Floresta Territori
Missió Mapa
Tipologia Lloc web
Emplaçament La Floresta, Sant Cugat del Vallès. Barcelona
Idea Lisbel Gavara i Leve Productora
Il·lustració Lisbel Gavara
Col·laborador Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Àrea de Participació Ciutadana

Articles Relacionats

Decidir col·lectivament la mobilitat d’un barri

  L’any 2013, el barri de La Floresta de Sant Cugat del Vallès va rebre una bona notícia a través del seu consell de districte: l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) havia fet una anàlisi per establir uns criteris per a una possible futura pavimentació o urbanització. A la mateixa sessió, el govern santcugatenc va presentar... Read more »

Formular un model de masoveria urbana municipal

Al juliol del 2014 una colla de joves van fer una ocupació reivindicativa de les cases dels mestres de La Floresta, a Sant Cugat del Vallès, un edifici de sis cases de propietat municipal enganxades una a l’altra que estava en desús. La seva reivindicació era aconseguir que aquells habitatges esdevinguessin, amb el suport de... Read more »

Parlar sobre La Floresta Parla

Haver de parlar de quelcom que tècnicament no existeix et fa haver de prendre algunes determinacions prèvies.   Com si es tractés d’escriure sobre una presència o un fantasma, que es manifesta només des del seu rastre, La Floresta Parla només es pot descriure des dels fets: què va passar? com va passar? per què... Read more »