L’exposició “Galaicos. Un pueblo entre dos mundos” viatja a València

Leve Projects Exposició itinerant “Galaicos. Un pueblo entre dos mundos”

L’exposició itinerant  “Galaicos. Un pueblo entre dos mundos” es podrà veure fins l’1 de setembre al Museu de la Prehistòria de Valencia

 

L’exposició presenta el patrimoni cultural lligat a la prehistòria de Galícia. Mostra els canvis i les continuïtats que es produeixen durant el període galaic de 2000 anys d’història i posa en valor la cultura galaica a través d’una selecció d’objectes arqueològics molt representatius.

 

“Galaicos. Un pueblo entre dos mundos” es planteja com un viatge, un recorregut organitzat en cinc àmbits expositius en successió cronològica. Els àmbits comparteixen una mateixa estructura principal: una peça significativa i una projecció que entren en diàleg. El paisatge de Pontevedra acompanya l’espectador al llarg de l’exposició a través de diverses imatges que creen un taló de fons.

 

L’exposició vol trencar amb els tòpics d’una societat galaica culturitzada pels Romans.“Pretendemos luchar contra el estigma de Galicia como lugar apartado de la Península Ibérica, inaccesible. Desbanquemos la idea del atraso gallego” són paraules d’Antoni Nicolau, expert en patrimoni cultural, publicades a El Español. Així doncs, amb l’aportació de nous elements, coneixements i opinions, l’exposició genera una controvèrsia sobre la història galaica que fins ara coneixíem.

 

A continuació us deixem alguns articles sobre l’exposició itinerant:

 

ABC Cultura

ABC Cultura

La Voz de Galicia

La Vanguardia

Agencia EFE

Bolsamanía

El Español

 

Compartir Article: ·

Paraules Relacionades: ,