La Floresta,

Basant, la guerra dels estels

Producció del llargmetratge “Basant, kiteflying war”, un documental sobre la passió pels estels voladors a Pakistan, sorgit de la col·laboració entre dos cineastes i dos antropòlegs. Una història veritable, però difícil de creure.

Lahore, Pakistan, dies abans de l’arribada de la primavera. El cel està ple d’estels per celebrar Basant, la festivitat més important de la ciutat. Al carrer, la ciutat bull. La situació política és tensa, veus influents s’alcen contra el vol d’estels, considerant-lo perillós, antiislàmic i prooccidental. Inesperadament, el govern prohibeix la celebració i aplica la llei antiterrorista a tots aquells que fan volar els seus estels. La ciutat s’apaga en un trist silenci. Però alguns desafiaran la prohibició.

La pel·lícula es va projectar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en el marc del debat “Orígens: Lahore” dins L’Any Europeu del Diàleg Intercultural, com a part del cicle “Orígens” que tenia com a protagonistes les ciutats que són punts d’irradiació cultural en els països d’origen dels grups de població immigrant de Barcelona.

Data d'Inici 2007
Data Final
Títol Basant, la guerra dels estels
Missió Producció de llargmetratge
Tipologia Llargmetratge
Emplaçament Lahore, Pakistan
Direcció Andrés Antebi, José González Morandi, Pablo González, Eva Serrats
Producció Fotoleve Productora, Casa Asia, Generalitat de Catalunya
Producció executiva Andrés Antebi, Eva Serrats
Guió Andrés Antebi, José González Morandi, Pablo González, Eva Serrats
Direcció de fotografia José González
So Raúl Lecea
Durada 54’
Format Color, Betacam
Versió original Urdú

Articles Relacionats