La Floresta,

Festa del Grafisme

La Festa del Grafisme, organitzada per un actiu col·lectiu de dissenyadors gràfics, defensa una mirada serena i lenta sobre el disseny gràfic, la combinació de l’experimentació amb l’experiència lúdica, i el vincle amb la petita i tranquil·la vila de Portbou, transfronterera com el disseny. Entenent que el format tradicional de la conferència ha quedat obsolet en l’era global on tot està a la xarxa, la Festa explora noves formes de presentació del treball del dissenyador gràfic i formula un nou format de conferència: l’“Experiència”. Es tracta d’un format d’encontre que trenca barreres i genera proximitat entre els conferenciants i el públic, congregat en grups reduïts per propiciar el diàleg i la comunicació, i descobreix espais singulars on compartir experiències personals, professionals, de disseny i de vida.

La Festa va néixer com un espai exclusiu per a dissenyadors gràfics. L’any 2016 es va proposar una edició singular com a reacció al caire endogàmic de les relacions professionals entre els dissenyadors gràfics, obrint la mirada fora d’aquesta disciplina i interessant-se en les maneres de fer i de pensar pròpies d’altres professions: escriptors que fan crítiques, fotògrafs que escriuen llibres, arquitectes que filmen, dissenyadors industrials molt particulars, etc.

Des d’un punt inicial de trobada, els conferenciants-xamans porten els participants al lloc on es desenvolupa l’experiència. Els projectes de l’estudi, d’escala, format i temàtica diversa, es despleguen davant del públic a través de dispositius reversibles propis de la posada en escena de titellaires i marxants. Els materials surten de la furgoneta Westfalia, centre de gravetat i fons de l’escena, i es projecten escenogràficament cap al públic.

Data d'Inici 27/09/2016
Data Final 01/10/2016
Títol Festa del Grafisme
Missió Instal·lació
Tipologia Esdeveniment
Emplaçament Portbou, Girona
Superfície 5 m2
Promotor Festa del Grafisme
Arquitectes Francesc Pla, Eva Serrats

Articles Relacionats