La Floresta,

Mediterranean Windows

Vam viatjar per sis ciutats del Mediterrani durant quinze dies, uns tres dies per ciutat. A cada ciutat vam gravar un recorregut des del port fins a mostrar una vista des de la finestra d’una casa.

El resultat va ser una instal·lació audiovisual de sis pantalles en simultaneïtat, corresponents a sis ciutats mediterrànies: Atenes, Barcelona, Beirut, Istanbul, Marsella i Venècia. Cadascuna de les pel·lícules narra el recorregut bàsic entre un lloc del port de la ciutat fins a mostrar la vista des d’una finestra situada en una casa d’un barri d’“habitatge social” de la ciutat. El muntatge de la imatge dels sis recorreguts és forçadament exacte. En so, en canvi, totes les pel·lícules tenen un únic paisatge sonor comú.

La instal·lació va ser pensada originàriament per ser exhibida a l’interior del vaixell NAUMON del grup teatral La Fura dels Baus, que va atracar just davant de la porta de la Biennal de Venècia 2004, i per presentar el taller flotant “Infraestructures Residencials d’ús públic” dirigit per Juan Herreros, que es duria a terme al port de Barcelona promogut per la Fundació Mies van der Rohe amb motiu del 75è aniversari del pavelló.

Posteriorment, va ser exposada a la Fundación Canal de Madrid en el marc del festival internacional de fotografia i arts visuals PHotoEspaña, dedicat l’any 2005 a la CIUTAT, per al qual vam crear per encàrrec una setena peça, Madriterráneo, que va ser rodada a Madrid, i va formar part de l’exposició organitzada pel FAD2005 “BCN peix de plata. A la recerca d’un color per a la ciutat”, a Barcelona.

Llegir MésLlegir Menys
Data inici 2004
Data final 2004
Títol Mediterranean Windows
Missió Direcció i producció de peça audiovisual
Tipologia Vídeo
Emplaçament Atenes, Barcelona, Beirut, Istanbul, Marsella i Venècia
Direcció José González Morandi, Eva Serrats Luyts
Producció Fotoleve
Durada 16min
Format DVPAL
Exposicions Biennal de Venècia 2004 i Port de Barcelona, a bord del vaixell NAUMÓN de la Fura dels Baus. Exposició "Otros Mediterráneos" a la Fundación Canal de Isabel II de Madrid, en el marc de PHotoEspaña 2005. Exposició “Barcelona, Peix de Plata” al FAD (Barcelona, 2005). Exhibició a les Jornades Internacionals “Patrimoni Portuari. Barris amb port, ports amb ciutat” (Barcelona, 2012). Instal·lació adquirida pel Fondo Artístico de la Fundación Canal de Isabel II de Madrid, el 2005

Articles Relacionats