La Floresta,

Pla Director d'Il·luminació de les façanes del Passeig de Gràcia

Barcelona està dotada d’un Pla Director d’Enllumenat que regula la il·luminació nocturna de la ciutat i preveu excepcions per a carrers i avingudes principals. El Passeig de Gràcia, una via equiparable als grans carrers comercials d’altres metròpolis del món, com els Camps Elisis de París o Times Square de Nova York, n’és una de les excepcions. L’Ajuntament va decidir desenvolupar un Pla Director d’Enllumenat específic de la via, que va encarregar a l’empresa Anoche amb qui Leve Projects hem col·laborat.

El nou Pla Director d’Il·luminació de les façanes del Passeig de Gràcia és una idea d’imatge nocturna que contrasta amb el seu aspecte diürn. Una fesomia nocturna que emfatitza no només les fites, sinó el conjunt de les façanes, per crear un bulevard d’edificis i no un enfilall de deficiències. Un passeig que estigui unit. La recerca està basada en una idea de transició de lluentor i il·luminació secundària. D’altra banda, el Pla Director també cobreix la consolidació de tota la “U urbana” com a espai públic.

Data d'Inici 01/01/2014
Data Final 15/11/2016
Títol Pla Director d'Il·luminació de les façanes del Passeig de Gràcia
Missió Pla Director
Tipologia Pla Director
Emplaçament Barcelona
Superfície
Promotor Ajuntament de Barcelona
Pressupost (PEM)
Equip redactor Anoche Iluminación, Eva Serrats, Francesc Pla
Col·laboradors Adrianna Mas (projecte)

Articles Relacionats

Il·luminar el Passeig de Gràcia

Barcelona està dotada d’un Pla Director d’Enllumenat que regula la il·luminació nocturna de la ciutat i deixa excepcions per a carrers i avingudes principals. El Passeig de Gràcia, una via que es troba al mateix nivell que els grans carrers comercials del món com els Camps Elisis de París o Times Square de Nova York,... Read more »