La Floresta,

Troll

La Troll fa anys que viu al carrer. Sense casa i sense diners, la seva única preocupació és aconseguir la seva dosi de droga i divertir-se amb els seus amics. Però la Troll té una operació pendent que l’apartarà definitivament del seu món. Ara que s’apropa el moment d’ingressar a l’hospital, la Troll vol ser la protagonista d’una pel·lícula per recordar tot allò que deixa enrere.

La Troll creu que tot va començar el dia de l’accident.

La Troll està sempre embolicada en històries.

No té possessions –ni casa, ni coses, ni diners– i, no obstant això, sobreviu cada dia.

Donar voltes, en cercle, és el que la manté viva.

La Troll creu que ser toxicòmana la converteix en un ésser marginat.

A la Troll li han de tallar un peu. A la Troll el que li agrada és ballar.

La Troll diu que el dia que li tallin el peu començarà una altra vida.

Troll és una pel·lícula feta sense concessions. És dura, però dura és la realitat que viu el personatge principal. Troll no vol denunciar res, va ser feta per satisfer el desig de la protagonista. Troll és cinema directe, cinema físic, “fet a mà” i absolutament independent. A Troll s’entreteixeixen històries del barri barcelonès del Raval: la lucidesa d’una cocaïnòmana, els policies que fan la vista grossa, les prostitutes velles, els periodistes buscant l’anhelat reportatge sobre “gent del carrer” i els bars moderns per i per als turistes a la recerca d’allò pintoresc.

Troll va ser llançada l’1 de juliol de 2005 a la primera edició del Digital Barcelona Film Festival (DiBa), en la qual va obtenir el Premi Especial del Jurat.

Per a veure el documental fes click aquí.

Llegir MésLlegir Menys
Data d'Inici 2005
Data Final 2007
Títol Troll
Missió Producció de llargmetratge
Tipologia Llargmetratge
Emplaçament El Raval, Barcelona
Direcció José González Morandi, Eva Serrats Luyts
Guió José González Morandi, Eva Serrats Luyts
Producció Fotoleve Productora
Direcció de fotografia José González Morandi
So Raúl Lecea
Durada 66’
Format MiniDV, Color
Disseny gràfic PaMua
Participants Yolanda Rodríguez “Troll”, Ahmed, Merlín, Juani Rodríguez i veïns de Can Tunis i del Barri Gòtic de Barcelona
Festivals i premis Primera edició del Digital Barcelona Film Festival (DiBa), Premi Especial del Jurat. Sección “Llendes” del 46 Festival Internacional de Cine de Gijón 2005. Festival Documenta Madrid 2006, Sección competitiva, certamen nacional. BAFICI 2006, Buenos Aires Festival Internacional Cine Independiente. Le Festival du Film de Strasbourg, Palmarès, 2006. MICEC’06, Mostra Internacional de Cinema Europeu Contemporani, Barcelona. SANFIC 2006, Santiago 2º Festival Internacional de Cine, Chile. 23 Festival de Cine de Bogotá, Colombia (Selección oficial Competencia documental). Docupolis 2006, Barcelona. 18 Festival Internacional de Cine Viña del Mar, Chile (Competencia Internacional documental Iberoamericano)

Articles Relacionats