La Floresta,

Xarxes d’opinió

Al 2006, per encàrrec del FAD, Leve va participar en la creació del lloc web “Xarxes d’opinió” com a evolució del format “Taules d’opinió” –debats retransmesos en format TV– on es debatien problemes relatius al món del disseny que interessen a la ciutadania. Una reivindicació de la dimensió política i social del disseny, sovint absort en una certa asèpsia.

“Xarxes d’Opinió” va iniciar el seu recorregut amb la utilització del format sonor com a eina per recollir les opinions dels entrevistats. A partir de 2013, però, el projecte va fer el salt al format audiovisual i va passar a oferir la possibilitat no només de sentir les reflexions d’aquests entrevistats, sinó també de veure’ls en acció.

El projecte aposta per utilitzar programari lliure desenvolupat en xarxes col·laboratives on diverses persones posen el codi a disposició del públic de manera desinteressada i gratuïta. És aquí on, de nou, el FAD es posiciona utilitzant programari no comercial que permet disposar de tots els avantatges de la xarxa sense subjecció a copyright i fent ús de la senzilla i eficient estructura del blog com a forma de difusió, informació i opinió.

Data d'Inici 2006
Data Final 2006
Títol Xarxes d’opinió
Missió Disseny
Tipologia Lloc web
Promotor Foment de les Arts i del Disseny, FAD
Arquitectes Francesc Pla, Eva Serrats
Col·laboradors Jorge Blasco, Daniel García Andújar

Articles Relacionats