La Troballa, Daniel Cid i Eva Serrats participen a “Cities of Light Barcelona”

Leve Projects

Cities of Light és un programa paneuropeu, multidisciplinari de converses, simposis i exposicions sobre fotografia, literatura i urbanisme, organitzat per laUrban Photographers Association (UPA). Aquest 2018-19 les ciutats de Llum són: París, Londres, Lisboa i Barcelona.

 

A Barcelona, al llarg de la setmana del 18 al 23 de febrer es van dur a terme diversos actes i activitats, entre les quals es troba el taller de fotografia i performance a La Troballa impartit per l’artista Diego Ferrari. El taller es va fer pels usuaris de La Troballa que van passar alguns dies experimentant amb la càmera fotogràfica i l’espai, fotografiant i sent fotografiats. Diego Ferrari els oferia diversos tipus d’elements com per exemple plàstics i cintes que els va permetre tenir una percepció diferent de l’espai i de si mateixos.

Lemus Mercado, fotògraf d’Arrels fundació, Eva Serrats i Clara Gassull van intervenir en el procés com a ajudants del taller

Taller de fotografia i performance amb Diego Ferrari a La Troballa.

Taller de fotografia i performance amb Diego Ferrari a La Troballa

 

El dissabte 23 de Febrer es va fer una mostra de les imatges i les accions realitzades pels usuaris d’Arrels a La Troballa. Els alumnes de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya també van ser convidats a conèixer el treball i a participar-hi amb la realització de més imatges i accions.

 

Taller de fotografia i performance amb Diego Ferrari i l’IEFC a La Troballa.

Taller de fotografia i performance amb Diego Ferrari a La Troballa amb l’IEFC. ©Diego Ferrari

Per altra banda, el divendres 22 de Febrer, es va fer el simposi Coexistencia: Barcelona que va reunir fotògrafs, acadèmics i escriptors per explorar aspectes específics del teixit social de la ciutat europea moderna i particularment en un context de precarietat econòmica i fluïdesa social. Entre els diversos actes que es van dur a terme l’Eva Serrats i el Daniel Cid van ser convidats per parlar del projecte Pis Zero, Habitatge temporal de baixa exigència per a persones sense llar.

 

Daniel Cid i Eva Serrats presentant el Pis Zero a Coexistencia: Barcelona

Cities of Light: Barcelona està coorganizada per Diego Ferrari, Urban Photographers Association (UPA) / Kingston University, UK and Elisava University, Barcelona; Laura Cuch, Urban Photographers Association (UPA) / Goldsmiths, University of London and University College London i Jean McNeil, University of East Anglia, Regne Unit, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

Compartir Article: ·

Paraules Relacionades: ,