La Floresta,

Pis Zero d’Arrels Fundació

Habitatge temporal de baixa exigència per a persones sense llar

Pis Zero és una prova pilot d’habitatge temporal de baixa exigència per a persones sense llar que proposa una fórmula alternativa per garantir l’accés a l’habitatge. Es reforma un habitatge convencional per transformar-lo en un “pis de carrer” que ofereix la possibilitat de passar-hi la nit a persones que dormen al ras. Va destinat a persones que fracassen en altres formats de pernoctació per rebuig o impossibilitat d’adaptar-se a algunes normes de conducta i de convivència que sovint es demanen.

La necessitat de superar les limitacions d’aquestes convencions fa que l’habitatge es dissenyi com un espai intermedi entre la casa i el carrer, amb atributs d’ambdues concepcions a nivell espacial, tecnològic i simbòlic. La casa esdevé un àmbit reversible que a la nit serveix de residència col·lectiva i durant el dia s’utilitza com a espai de formació de voluntaris i divulgació d’Arrels Fundació. El prototip neix amb vocació d’assajar els aspectes del projecte que poden esdevenir genèrics i replicables per als “pisos zero” que han de venir.

Data d'Inici 31/01/2015
Data Final 25/05/2016
Títol Pis Zero
Missió Avantprojecte, Projecte Bàsic, Projecte Executiu, Direcció d'Obra
Tipologia Reforma
Emplaçament El Raval, Barcelona
Superfície 116,25 m2
Promotor Arrels Fundació
Pressupost 42,000 € (PEM)
Equip redactor Leve Projects, Adrianna Mas, Daniel Cid
Col·laboradors Elisava (projecte), AiA (instal·lacions), Judit Aguilar i Alicia Ripoll (projecte), ANOCHE (il·luminació)

Articles Relacionats

Glozero

Àgora Fon. [ ἀ γ ο ρ ά ]; 1. f. Espai de rebuda i comiat del Pis Zero (PZ). Al vespre, en arribar al pis, els sense sostre són rebuts pels voluntaris, que els proporcionen un pack de benvinguda. Aquest pack està format per un matalàs (SP), que porta integrat una manta, un capçal... Read more »

Un interior que és un carrer

El carrer del Carme, al Raval, no és només el que es veu quan es passeja a l’aire lliure. Al primer pis del número 84 el carrer s’endinsa a l’edifici. Almenys aquest era l’objectiu de la Fundació Arrels quan va decidir impulsar el Pis Zero, un espai perquè persones sense sostre reàcies a anar a... Read more »