10 anys d’arquitectura de capçalera

Leve Projects

Era l’any 2011 quan formulàvem (per al COAC i l’Escola Sert, en plena crisi de la professió) la definició de la figura de l’Arquitecte de Capçalera, com un servei que re apropiaria el col·lectiu a les necessitats directes de la ciutadania. L’Arquitecte de Capçalera assimilava i traslladava als espais habitants la figura del metge de Capçalera: el que escolta i contextualitza la situació diagnostica i organitza un procediment, el que et desarticula fantasmes, el que t’explica què et passa i què s’hi pot fer…

El servei col·legial finalment no es va posar en marxa i la figura va prendre una nova forma, inscrita en l’àmbit acadèmic. Però ja sabeu, a Leve persistim en les coses en les que creiem. Portem 10 anys oferint aquest servei a peu de carrer, des del nostre estudi a La Floresta, a les faldes de Collserola, atenent a totes les personalitats que els tregui del mar d’incerteses davant de les mil casuístiques i complexitats que es despleguen pel simple fet de voler viure millor. Un a un, han estat exercicis de realitat, dels quals hem après molt. El motor ha estat la vocació explícita de ser accessibles però, també, la sensació de sentir-nos útils.

Tanquem aquesta dècada amb la satisfacció d’haver atès a moltes persones. Passegem pels carrers i veiem aquí i allà els fruits d’aquesta feina trinxera. Continuem!

 

Arquitectes de Capçalera, a Collserola.

Compartir Article: ·

Paraules Relacionades: , , ,