La Floresta,

Acció "Sí a l'Arquitectura"

Acció que reivindica els atributs socials i culturals de l’Arquitectura, en el context de l’aprovació de l’Avantprojecte de Llei de Col·legis i Serveis Professionals  (LCSP).

L’octubre de 2013, els arquitectes, coordinats a través dels seus col·legis, escoles i associacions, van organitzar un acte conjunt de rebuig a l’Avantprojecte d’LSCP i en defensa de l’arquitectura. La mobilització va consistir en una trobada reivindicativa a Madrid, davant del museu del Prado, i a diverses ciutats davant les respectives seus col·legials, i en una acció a les xarxes socials que va tenir com a objectiu transmetre el missatge més enllà de l’entorn més immediat del col·lectiu i multiplicar així la capacitat d’adhesions.

El CSCAE, en representació de tots els col·legis de l’Estat, va presentar un important paquet d’al·legacions a

l’avantprojecte de llei de Col·legis i Serveis Professionals en les quals considerava el text de l’avantprojecte inconstitucional. L’informe jurídic subratllava la discriminació i l’arbitrarietat del text cap a la professió d’arquitecte, la qual quedava, a més, en una situació d’inseguretat jurídica pel que fa a les seves atribucions professionals.

Llegir MésLlegir Menys
Data d'Inici 2013
Data Final 18/06/2013
Títol Acció "Sí a l'Arquitectura"
Missió Projecte
Tipologia Esdeveniment
Emplaçament Barcelona
Promotor Col·legi d'Arquitectura de Catalunya, COAC
Comissaris Francesc Pla, Eva Serrats

Articles Relacionats

El cooperativisme arquitectònic entra al Col·legi d’Arquitectes

A mesura que la participació ciutadana ha anat incidint en la lògica de les administracions públiques i que més arquitectes han començat a intercooperar, el treball tècnic s’ha vist alterat necessàriament. Cal fer entendre les actuacions arquitectòniques a persones que segurament no tenen la formació perquè, alhora, puguin fer aportacions amb un trasllat tècnic posterior.... Read more »

Jornades d’Arquitectura Cooperativa

Davant la creixent voluntat d’una part de la ciutadania de formar part dels processos de transformació de la ciutat, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya va acollir, a través del “Programa de millora de la competitivitat” del Pla Impulsa, unes Jornades centrades en el paper actiu de l’arquitecte dins els processos participatius i en les eines... Read more »