La Floresta,

Rotonda Gorgera Ripollet

Una gorgera és “un adorn del coll que es feia de tela a plecs o randes”.

 

Una rotonda com a solució per a un creuament ple de desencontres, en una zona urbana, dins el nucli del municipi, davant del mateix Ajuntament.

Una rotonda és un conjunt de relacions geomètriques entre dos cercles i la capacitat de gir d’un vehicle. En el nostre cas, l’autobús interurbà que ens marca un màxim. Inscriure la circumferència resultant dins de l’àmbit ha permès decantar-nos a favor del vianant.

Per sorprenent que sembli, una solució vial ha permès l’obtenció d’un espai cívic de qualitat. S’han eixamplat al màxim les vores, emfatitzat la continuïtat dels recorreguts a peu, recuperat enfilats d’arbrat i construït una centralitat amable.

Sempre s’ha tractat que la solució formés part del lloc, s’entengués com a quotidiana, no necessités d’altres llenguatges. D’aquí la continuïtat de les traces, dels materials, dels especejaments, el reciclatge dels elements urbans, les especies arbòries…

De l’interior d’una rotonda se’n diu gorgera. Un referent de distinció i delicadesa, aquí geometritzada i sistematitzada com a peça industrial per a la via pública, però dipositada amb senzillesa sobre una catifa contínua al bell mig del creuament. Per nosaltres, una subtil monumentalitat funcionalista.

Llegir MésLlegir Menys
Data d'Inici 08/11/2013
Data Final 11/03/2016
Títol Rotonda Gorgera Ripollet
Missió Concurs, Avantprojecte, Projecte Bàsic, Projecte Executiu, Direcció d'Obra
Tipologia Urbanització
Emplaçament Ripollet, Barcelona
Superfície 1,531 m2
Promotor AMB, Àrea Metropolitana de Barcelona, Ajuntament de Ripollet
Pressupost 189,931.20 € (PEM)
Arquitectes Eva Serrats, Francesc Pla
Col·laboradors Adrianna Mas (projecte), Amadeu Abril, Josep Peraire, Javier Meliz (arquitecte tècnic), Tdi enginyers, LAMP (il·luminació)

Articles Relacionats

L’obra pública a examen

Ni de broma escriuré quan m’hagi passat. De fet, sempre que espero que se’m passi el cabreig se’m passa la raó.   Ara fa un any, vàrem perdre un concurs per fer un museu de prehistòria preciós perquè el que va quedar cinquè en la puntuació de qualitat, la que un jurat atorga a una... Read more »

Decidir col·lectivament la mobilitat d’un barri

  L’any 2013, el barri de La Floresta de Sant Cugat del Vallès va rebre una bona notícia a través del seu consell de districte: l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) havia fet una anàlisi per establir uns criteris per a una possible futura pavimentació o urbanització. A la mateixa sessió, el govern santcugatenc va presentar... Read more »

De carretera a carrer

La carretera es fa carrer. Segueix el mateix eix, amb llums que dibuixen la línia al cel i una discreta rugositat a terra, puntuada per LEDs.   La secció, estricta i capaç: dues vies per a cotxes i una pista bici a cada banda, segura, funcional, llegible, com a Flandes en medi urbà.    ... Read more »