La Floresta,

Exposició temporal a Menorca “L’Illa per Descobrir”

Partint de la condició de temporalitat i itinerància del muntatge, l’exposició es concep com un recorregut de descoberta i coneixement de l’illa a manera de “petit tour”. Un format de gira per vil·les i barris que s’allunya de les formes expositives convencionals i s’endinsa en el món ambulant dels titellaires i dels marxants, i de la transmissió boca-orella de notícies i curiositats.

El muntatge expositiu neix d’un embalatge, una arca viatgera que en arribar a cada emplaçament s’instal·la i desplega els continguts al seu voltant, sense predeterminar un itinerari de visita. Tres embalatges s’obren i esdevenen grans taules de lectura autònoma que desenvolupen els continguts en tres eixos: Descobrir Menorca, Menorca com a Reserva de la Biosfera, i El teu Paisatge de Futur, disposats respectivament en format de maqueta, diari i postal, recursos senzills que apropen els continguts als visitants.

 

Data d'Inici 15/02/2016
Data Final En curs
Títol Exposició temporal a Menorca “L’Illa per Descobrir”
Missió Projecte
Tipologia Exposició itinerant
Emplaçament Menorca. Diferents emplaçaments
Superfície Variable
Promotor Govern de les Illes Balears, Consell Insular de Menorca
Pressupost (PEM)
Arquitectes Francesc Pla, Eva Serrats
Col·laboradors Giovanna de Caneva (projecte), Cristina Brun (projecte), Adrianna Mas (projecte), Guillem Bigas (projecte), MEDITERRANEUM Cultura, turisme i medi ambient, KULTURA Idees i estratègies per al patrimoni, Goñi Studio (Grafisme), Grup Grop (Muntatge).

Articles Relacionats

Una exposició pensada per als autòctons

Menorca és Reserva de la Biosfera des de fa dues dècades però ara l’administració ha decidit donar un impuls al concepte entenent que no només respon als valors naturals sinó a la implicació de tots els actors del territori. Leve Projects ha estat l’encarregada de preparar una exposició itinerant pensada per ser consultada pels propis... Read more »

Unir el patrimoni prehistòric de Menorca en una exposició itinerant

  En l’intent de Menorca de ser reconeguda per la UNESCO pel seu patrimoni talaiòtic, s’ha preparat una exposició itinerant per arreu de l’Estat que posa en valor els prop de 1.500 jaciments que hi ha arreu de l’illa. Es tracta de les mostres d’arquitectura i cultura, generalment relacionades amb l’hàbitat o la mort, que... Read more »

De l’arqueòleg a la sala d’un museu

  La cova del Parpalló a Gandia és un gran vestigi de la prehistòria a la península ibèrica. Al seu interior un munt de tauletes de fusta dibuixades amaguen 16.000 anys d’història. Es tracta d’un patrimoni historiogràfic tant important com enigmàtic ja que es depositaven sense una periodicitat fixa i amb una diferència entre la... Read more »

Un museu arqueològic a l’aire lliure

El repte de museïtzar una excavació arqueològica és haver-se d’adaptar a la realitat del paratge sense posar obstacles que dificultin veure bé les restes que són motiu de la visita. Leve Projects va rebre l’encàrrec de museïtzar un castro, un poble preromà fortificat habitual a Galícia, i posar-lo en relació amb la resta de castros... Read more »