La Floresta,

Què és Arquitectura?

“Què és Arquitectura?” vol apropar l’Arquitectura als infants i despertar-los la curiositat pel seu entorn espacial, tectònic i urbanístic, entenent que l’arquitectura com a construcció de llenguatge pot ser útil en un moment formatiu en què el llenguatge esdevé l’eina per relacionar-se amb el món i per accedir més endavant a l’abstracció.

El projecte pivota sobre els vídeos on diversos arquitectes responen a la pregunta “Què és Arquitectura?”. Els primers vídeos es dirigeixen a la gent de 5 a 8 anys. És l’edat on comencen a utilitzar el llenguatge com a eina per relacionar-se amb el món i per accedir més endavant a l’abstracció. Els arquitectes han hagut de fer un esforç especial per a comunicar-se amb el públic infantil. La seva concepció de l’Arquitectura és l’essència de les seves propostes.

Els tallers pedagògics estan concebuts per a facilitar el contacte del projecte amb els nens. Amb la col·laboració dels nostres assessors de l’àrea educativa, estem elaborant mecanismes perquè el projecte sigui una eina accessible i útil per als centres educatius.

Els esdeveniments singulars són manifestacions experimentals del projecte que succeeixen per contacte-relació amb institucions, organitzacions o, senzillament, perquè sí. Cada esdeveniment és una excusa per a desenvolupar una experiència singular dels nens amb l’Arquitectura.

Llegir MésLlegir Menys
Data d'Inici 2008
Data Final En curs
Títol Què és Arquitectura?
Missió Projecte
Tipologia Esdeveniment
Emplaçament Diferents emplaçaments
Promotor Què és Arquitectura?
Coordinadors Jorge Raedó, Eva Serrats
Col·laboradors Escola d’Arquitectura de Barcelona, Escola Isabel de Villena, Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo

Articles Relacionats

Una pregunta difícil adreçada als infants

“Què és Arquitectura?” vol apropar l’Arquitectura als infants, nens i nenes, despertant-los la curiositat pel seu entorn espacial, tectònic i urbanístic. L’arquitectura com a construcció de llenguatge pot ser útil en un moment formatiu en què el llenguatge esdevé l’eina per relacionar-se amb el món i per accedir més endavant a l’abstracció.   El projecte... Read more »

Workshop conjunt entre universitaris i escolars

  La necessitat d’ombra als patis de les escoles quan arriba l’estiu és un problema a solucionar pels tècnics de l’àrea d’Instal·lacions Escolars que podria arribar a esdevenir un projecte pedagògic a desenvolupar en el futur dins les mateixes escoles.     En base a la necessitat arquitectònica de fer habitable l’espai de joc exterior... Read more »