SEGUINT EL PEIX

Tres reptes: Ceebu Jeen

Menjador social. Redefinció dels menjadors socials a partir de fer visible les sobiranies, començant per l’alimentaria.
En el Taller manter a Can Batlló, quan arriba l’hora de dinar, tothom atura la seva activitat productiva i es reuneix per menjar plegats. Mentre treballaven una cuinera ha preparat menjar per a tothom. Aquests àpats, que són una expressió del col·lectiu, garanteixen una menja saludable i poderosa que per alguns serà la única del dia.
La comunitat mantera fa molt temps que rumia traslladar aquesta practica a un establiment obert, de barri i replicable. On tothom hi pugui accedir, habilitant les practiques de l’intercanvi que siguin necessàries, produint una gastronomia rica i de productes de proximitat.
Una practica que posa en valor en sentit cultural, social i sostenible d’un model de gastronomia que no fa massa practicàvem en els nostres llocs de treball i que hem anat deixant perdre a favor del menú de restaurant. Restaurants que ofereixen amplis menús, sovint fora de temporada i de geografies molt llunyanes. Com si fos un dret. L’altra opció predominant són els menjars precuinats o els nostre tuppers, Uns dinars individualitzats que fan evident la poca eficàcia i el poc senti de comunitat dels nostres hàbits. 


Fase 0 i Fase 1 recullen els resultats obtinguts durant el taller a Barcelona, en concret el repte Ceebu Jeen, on totes les escoles es van reunir durant cinc dies (30/01/23-03/02/23) per treballar conjuntament.

Les següents fases es corresponen als resultats obtinguts per cada una de les escoles ja de retorn a les seves seus, adaptant la dinàmica de treball als plans docents propis.

Fase 0

Fase 1

Reprodueix vídeo
Reprodueix vídeo
Reprodueix vídeo
Reprodueix vídeo
Reprodueix vídeo
Reprodueix vídeo

Fase 2

Reprodueix vídeo