La Floresta,

Exposició itinerant FCB Photoawards

Una exposició, a diferència d’un catàleg editat o d’un loop dins una pantalla líquida, ens emplaça a una experiència sensorial única on som espectadors i, alhora, protagonistes d’un recorregut de descobertes personals. La proposta per a l’exposició de fotografies del I Premi Internacional de Fotografia FCB, ideat per posar en valor i donar visibilitat als valors positius intrínsecs a l’esport, utilitza un recurs de pinacoteca per mostrar les obres de forma autònoma, deixant les fotografies suspeses en l’aire amb un sistema de suport imperceptible.

Es confia l’estabilitat a la tanca esportiva inclinada, autoportant i fàcilment transportable, i alhora característica de l’imaginari esportiu, que permet ser agregada i conformar diverses distribucions. La disposició de les obres esdevé així dinàmica i lliure. La capacitat d’adaptació del sistema de muntatge a espais diferents fa de cada exposició un escenari únic.

El cavallet metàl·lic de taula permet adequar les orientacions i les alçades al visitant i al recorregut. La il·luminació es fixa sobre l’estructura amb un braç articulat que permet deixar suspès el projector a l’alçada idònia. Les cartel·les, infografies, llegendes, crèdits i altres dispositius gràfics queden en un segon pla, facilitant la lectura de les obres. El cost, el transport i el muntatge dels elements s’adeqüen a les premisses de l’encàrrec.

Data d'Inici 08/05/2017
Data Final 19/05/2017
Títol Exposició itinerant FCB Photoawards
Missió Concurs
Tipologia Exposició itinerant
Emplaçament Diferents emplaçaments
Superfície Sense definir
Promotor FCB, Futbol Club Barcelona
Pressupost 30,000.00 € (PEM)
Arquitectes Leve Projects, Grup Grop Exposicions i Museografia
Col·laboradors Miquel Arias (projecte), Guillem Bigas (projecte), Giovanna de Caneva (projecte)

Articles Relacionats

La dimensió sensorial d’una exposició itinerant

Una exposició, a diferència d’un catàleg editat o d’un loop dins una pantalla líquida, ens emplaça a una experiència sensorial única on som espectadors i, alhora, protagonistes d’un recorregut de descobertes personals. La proposta per a l’exposició de fotografies del I Premi Internacional de Fotografia FCB, ideat per posar en valor i donar visibilitat als... Read more »

Festa del Grafisme, una experiència transfronterera

  La Festa del Grafisme, organitzada per un actiu col·lectiu de dissenyadors gràfics, defensa una mirada serena i lenta sobre el disseny gràfic, la combinació de l’experimentació amb l’experiència lúdica, i el vincle amb la petita i tranquil·la vila de Portbou, transfronterera com el disseny.     Entenent que el format tradicional de la conferència... Read more »

El disseny com a prova urbana

  Tot i que en l’imaginari col·lectiu el disseny està vinculat a l’estètica, a l’arquitectura, a les arts plàstiques… qualsevol acte i objecte té un disseny en base a la funció que vol desenvolupar. Quan es tracta d’un gran esdeveniment a gran escala, el disseny ha de tenir en compte aspectes tan amplis com la... Read more »