“Topografies del sensellarisme”, seleccionat pel Jurat dels Premis ADI CULTURA 2018

Leve Projects Pis Zero d’Arrels Fundació Escola Taller “La Troballa” HoteLess. Assaig d’una nova tipologia

El Jurat dels Premis ADI CULTURA 2018, format per Valentí Roma, Martín Azúa, Anna Puigjaner i Ethel Baraona, ha seleccionat el projecte “Topografies del sensellarisme” entre els 42 projectes inscrits.

 

Els Premis ADI s’emmarquen en la Barcelona Design Week, que del 5 al 14 de juny agruparà tots els premis de disseny atorgats per les diverses Associacions del FAD, així com altres activitats relacionades amb el disseny i la cultura del disseny.

 

El projecte “Topografies del sensellarisme” reuneix un seguit de pràctiques de disseny en què la noció de procés és fonamental. Coaprenentatges fets juntament amb la Fundació Arrels al voltant de les seves geografies disperses, que apuntalen la seva visió innovadora sobre l’atenció a les persones sense sostre.

 

Arrels no actua des de la condescendència o el proteccionisme sinó des del co-aprenentatge. Aquest posicionament fonamentat en formes de pràctica col·laborativa ha determinat des d’un principi la nostra manera de treballar els projectes de disseny que hem desenvolupat amb ells. Per tal d’acomplir amb aquest programa de suport i atenció, Arrels ha dissenyat unes geografies d’atenció en forma de centre de dia, residència, centre ocupacional, pisos compartits o individuals. Uns serveis nodals que busquen oferir solucions a les necessitats del dia a dia de les persones que viuen al carrer. A aquests serveis s’han afegit un taller ocupacional i una nova tipologia d’apartament de baixa exigència.

 

Compartir Article: ·

Paraules Relacionades: , ,

Articles Relacionats