“10 Proyectos que intentaron algo”

Leve Projects El bosc habitat: Debat obert sobre models d’habitatge a La Floresta Pis Zero d’Arrels Fundació Reforma interior de Santa Rita Experience

“10 proyectos que intentaron algo”.

Cicle de conferències “Maneres d’habitar”.

 

 

El passat 2 de juny vam participar al cicle de xerrades “Maneres d’habitar”, organitzat per l’Escola Sert. Sota el títol “De totes maneres”, posteriorment reformulat com a “10 proyectos que intentaron algo”, vam proposar un itinerari per 10 projectes de l’estudi que al nostre entendre amplifiquen la noció d’habitabilitat més enllà de les parets de l’habitatge, reflexionant sobre maneres d’habitar que prenen forma quan no tens llar, quan està en joc l’apropiació de l’espai públic, quan vius on treballes, o que tenen lloc en la memòria o dins d’un bosc.

 

La xerrada posa el focus en la irrellevància manifesta de la professió en uns moments en què caldria esperar molt més dels arquitectes. També es qüestionen els oracles que clamen per una transformació de les ciutats, les cases i les finestres com si canvis de gran magnitud fossin possibles i abastessin, en aquesta vida, a tothom que els necessita ja. La reflexió planteja que hi ha una altra mena de canvis, relacionats amb la gestió dels recursos, els espais i els mitjans ja disponibles, que serien assequibles si desburocratitzéssim els processos de presa de decisions que donen forma a l’habitabilitat del nostre entorn, si ens espolséssim la mandra i si recuperéssim la confiança en el nostre potencial transformador.

 

 

Enllaç al vídeo de la xerrada

 

Organitzador: Escola Sert

 

 

 

Compartir Article: ·

Paraules Relacionades: , , ,

Articles Relacionats